Glasverf
Aquarel Marloes
Acryl
Tekeningen Marloes
Aquarel Leonie
Oefeningen
Tekenen Leonie
Home Met katoen... Aardewerk... Grafiet en verf Met papier... Contact
Specht met jong
Inmiddels na lange tijd niks gedaan te hebben ben ik weer begonnen met een nieuw project, een specht met een jong. Hij is nog niet af. De boom moet nog wat meer contrast krijgen. Op de buik van moeder specht ontbreken nog wat veren. Hij begint al aardig te lijken.

Op foto 2 is de specht af. Vooral aan de boom ben ik nog een tijd bezig geweest.
foto

foto
Foto 2

IJsvogeltje
Na lang zoeken heb ik dan eindelijk gevonden wat ik wilde gaan schilderen: een ijsvogeltje! Hij heeft ontzettend mooie en felle kleuren. Ik heb lang zitten twijfelen hoe ik de vacht het beste kon schilderen. Uiteindelijk met een aantal aanwijzingen is het toch een mooi ijsvogeltje geworden. Misschien wel een van mijn mooiste werkjes tot nu toe!!
foto

foto

foto

foto

foto

foto

Kikker
Na lange tijd niks te hebben gedaan begon het toch weer te kriebelen. Samen met Leonie heb ik een dagje geschilderd. Ik ben begonnen met een kikker. Helaas ging het opspannen van het blad niet helemaal goed, waardoor het papier heel kwetsbaar is geworden. Op de foto's is dit niet te zien, maar op mijn werk wel. Hierdoor liep de verf door en is het witte puntje van het rechter oog verdwenen. Dit los ik nog op door een wit puntje te maken met acrylverf. Hij is nog niet af, de tak moet ik nog schilderen. Vooral foto 4 is van slechte kwaliteit, omdat deze 's avonds is gemaakt. De kleuren van de kikker zijn zoals op foto 2 en foto 3
Vandaag (23-11) heb ik de kikker afgemaakt. Alleen de tak moest nog geschilderd worden, dus deze heb ik geschilderd. Daarnaast heb ik nog een paar kleine aanpassingen gedaan aan z'n kop en aan de achterpoot (bij de tak) en aan de onderkant van zijn lijf. Het witte puntje in het oog moet ik er nog inmaken, ik had geen arylverf bij de hand. Voor de rest is de kikker af en ben ik best tevreden!
foto

foto

foto

foto

foto

Olifantjes
Na het maken van de uil kreeg ik de smaak te pakken. Ik ben op internet opzoek gegaan naar een nieuwe afbeelding om te schilderen, de olifantjes. Tijdens het schilderen zijn er foto's gemaakt zodat het hele proces zichtbaar is. Ik ben een tijdje ontevreden geweest over de schaduw die erin zat (vooral bij de slurf), en heb besloten deze uiteindelijk dan ook weg te halen.

1 2 

3 4

5 6

En dan het eindresultaat! De foto is een beetje donker, omdat hij 's avonds is gemaakt.  
7

Eerste werk!
Zoals al te lezen was bij het kopje even voorstellen schilder ik pas sinds kort! Mijn eerste werk komt uit 2009. Tijdens het schilderen heb ik wel begeleiding nodig gehad. Ik had vooral moeite met het bepalen van de richting, waarop de haartjes geschilderd moesten worden. Desondanks kan ik wel zeggen dat ik erg tevreden ben met mijn eerste schilderwerk! Dus met dank aan Leonie die het geduld had om me te helpen !

Uiltje.....
uil