Glasverf
Aquarel Marloes
Acryl
Tekeningen Marloes
Aquarel Leonie
Oefeningen
Tekenen Leonie
Home Met katoen... Aardewerk... Grafiet en verf Met papier... Contact
papegaaien
Na een lange tijd druk bezig te zijn geweest met mijn studie, was ik wel weer toe aan iets leuks. Ik wilde al een tijdje papegaaien schilderen, maar kon nooit het juiste plaatje vinden. Deze heeft Marloes voor me gevonden en het is precies wat ik zocht. Het gaat niet helemaal naar wens, maar ik hoop dat het binnenkort beter lukt.
foto

foto

schildpad
Na lange tijd eindelijk weer tijd om wat te schilderen. Dit keer een schildpad die mij erg aansprak. Na een tijd eraan gewerkt te hebben is die af! Hier het eindresultaat.
foto

foto

foto

Hertje
Na een lange niet meer te hebben geschilderd, heb ik een dagje vrijgenomen en ben met Marloes weer aan het schilderen geslagen. Na een zware zoektocht op internet ben ik begonnen aan een hert met aquarelverf. Er staat nog niet heel veel op papier.... het neusje moet nog bijgewerkt worden en ik moet eens hard gaan nadenken over hoe ik de haren op papier krijg. Kortom nog veel werk te verrichten.
foto

White faced eend (32x41)
Een tijdje terug ben ik op zoek gegaan naar afbeeldingen die mij aanspraken. Dit eendje met z'n witte gezicht zat erbij. Ondanks dat ik al eerder een vogel heb gemaakt, heb ik toch besloten om deze met aquarel te maken. Ik wil nog wat veranderingen aanbrengen in het lichaam en vooral in de achtergrond.
foto

foto

Ganzen (32x41)
In de krant was me een plaatje opgevallen van één gans met kuikentjes in de sneeuw. Dit artikel heb ik uit de krant gescheurd om nog iets mee te gaan doen. Ook ben ik op internet op zoek gegaan, waar ik een betere afbeelding tegen kwam. Aangezien het aquarel me goed was bevallen hebben we meteen beter en groter aquarelpapier gekocht en ben ik aan de slag gegaan. Het was een hele uitdaging! Hierbij heb ik vooral op de schaduw gelet zoals je misschien wel kunt zien in het gezicht rondom de ogen. Ik ben er tevreden over.
foto

foto

foto

Aardbeikikker
Voor mijn eerste aquarel tekening ben ik op een klein formaat begonnen, om te kijken of aquarel mij een beetje lag. Ik heb gekozen om een aardbeikikker te maken, nadat ik geïnspireerd was door een programma op national geographic. Het lastige bij deze afbeelding was, dat de achtergrond onnatuurlijk (helemaal zwart) was. Ik moest dus of een achtergrond zelf bedenken of de achtergrond wit laten. Ik heb voor dat laatste gekozen. Zelf ben ik niet tevreden over de diepte van de kikker, ik vind zelf dat ik meer met schaduw had moeten werken en dit is dus ook een aandachtspuntje voor mijn volgende project. Ik vond het erg leuk om met aquarel te werken en zal hier zeker meer mee gaan doen.
foto

foto