Glasverf
Aquarel Marloes
Acryl
Tekeningen Marloes
Aquarel Leonie
Oefeningen
Tekenen Leonie
Home Met katoen... Aardewerk... Grafiet en verf Met papier... Contact
Hand
Na lange tijd niet meer getekend te hebben, heb ik ter ontspanning toch weer een avondje zitten tekenen en dit is het resultaat.
foto

baby
Ik wilde graag weer een nieuwe tekening maken. Het liefste wilde ik weer iets met handen, maar wel anders dan de andere tekeningen. Op het internet kwam ik deze baby tegen. Ik wist meteen dat ik deze afbeelding graag na wilde tekenen. Met de baby ben ik nu al een heel eind. Tot nu toe vind ik het gezichtje goed gelukt. De ogen staan misschien nog niet helemaal goed, dus daar moet ik nog naar kijken. Ook kreeg ik nog wat aanmerkingen op de beentjes dat die wel erg klein lijken. Verder moet ik de volwassen handen nog helemaal doen. Kortom ik moet hiermee nog even aan de slag.
foto

3-luik rozen
Nu alle rozen weer in bloei staan, komen ook bij mij weer de rozen-kriebels. Moeilijk vind ik het altijd om de rozen-blaadjes zo mooi te krijgen als in het echt. Ik heb weer een aantal erg leuke tekenboeken gehad en de twee rozen die in het boek 'Bloemen tekenen' van William F. Powell staan vielen meteen op. Ik ben dus ook als eerst aan de slag gegaan met die twee rozen en heb er uiteindelijk nog eentje gemaakt. Ik heb expres gekozen om 3 verschillende fase van de bloei te tekenen.
foto

foto

foto

Zebra's
Om een keer iets anders te tekenen dan handen en het mezelf niet meteen te moeilijk te maken door allemaal haren, heb ik gekozen voor deze zebra's (hebben natuurlijk ook haren).
Inmiddels zijn de zebra's af!! Gisteren hard gewerkt om ze af te maken. Er is op verschillende plekken schaduw aangebracht. Het was vooral lastig om de gezichten van zebra 2 en 3 zo te tekenen dat je kunt zien welk oog bij welke zebra hoort. Daarbij komt ook nog eens dat de oogjes erg klein zijn om te tekenen.

Ik kan denk ik wel zeggen: "Leonie deze billen mogen er zijn ;)"!
Groetjes Marloes
foto

foto

foto

foto

foto

Handen in elkaar
Omdat ik het zo leuk vind om handen te tekenen heb ik nog maar een tekening gemaakt, het gaat immers om het plezier wat je ermee hebt. Deze handen die in elkaar verstrengeld zijn, waren op sommige punten wel lastig te tekenen. Er waren bijvoorbeeld vingers die gedeeltelijk wegvielen door de kromming.
foto

Baby met een ouder (handen)
Mijn eerste tekening met handen vond ik erg leuk om te maken. Dus besloot ik er nog een te maken (en uiteindelijk nog een). Voor mijn tweede tekening wilde ik iets doen met een baby handje en een hand van een ouder. Helaas heb ik hiervan geen foto's van de vorderingen, want als je eenmaal lekker bezig bent vergeet je dat nou eenmaal.
foto

Handen
Wat mij erg leuk leek, was om een keer handen te tekenen. Hand-aanrakingen kunnen soms best veel zeggen. Lang heb ik op internet gekeken naar een afbeelding waar ik helemaal tevreden over was en toen ik die had gevonden kon ik niet wachten om aan de slag te gaan. Ik vond het zo leuk dat het super snel ging.
foto

foto

Wentworth Miller
Wat ik altijd al graag een keer wilde doen, was mijn favoriete acteur tekenen. In eerste instantie durfde ik er niet aan te beginnen, omdat ik dacht dat het me toch nooit zou lukken. Maar ik ben er toch aan begonnen. Wat ik moeilijk vond was om steeds weer verder te gaan, bang om het te verpesten, maar ja kan je iets wat niet af is verpesten?! Er zijn punten waarover ik nog niet tevreden over ben (bijv. zijn kleren), maar ik heb er veel van geleerd. Wat ik erg jammer vind is dat ik deze tekening ben begonnen op gewoon printerpapier waardoor het nu erg gekreukt is. De volgende keer maak ik mijn tekening op dikker tekenpapier.

De eerste drie foto's zijn gescand en de laatste is gefotografeerd.
foto

foto

foto

foto