Stoffen knuffels
Haken
Breien
Patchwork
Home Met katoen... Aardewerk... Grafiet en verf Met papier... Contact
Puck
foto

foto

Poef van pagetti
Made by Marloes
Deze poef is al een tijdje af. Voor mijn verjaardag kreeg ik twee leuke bollen zpagetti. Ik heb om een bestaande poef een hoes gehaakt met zpagetti garen. Erg leuk om te doen en je ziet snel resultaat! Het haken is wel zwaar, zeker als je het te strak doet :)
foto

Kussen van zpagetti
Made by mama & Marloes
Toen de poef helemaal klaar was, zijn mama en ik begonnen aan een kussen. Het kussen heeft aan de ene kant een streeppatroon en aan de andere kant is het kussen rood met een bloem erop.
foto

foto

Muismobiel
Made by Leonie
Het blijft toch schattig, de muismobiel! Leonie kreeg de opdracht van een vriendin om er een te maken als cadeau. En tadaaa daar is hij dan!
foto

Mutsje
Made by: Leonie

Ik ben laatst een heel leuk mutsje op het internet tegengekomen. Natuurlijk bestaat er weer geen patroon van, dus dan zit er maar weer 1 ding op: zelf hem namaken. Dit is het resultaat, hij komt redelijk overeen met het voorbeeld.

Ps. de foto is weer van niet zo goede kwaliteit, maar ik kon niet wachten met het posten.
foto

Kerststal
Made by: Leonie

Oke, ik geef het toe 14 oktober is nog wat vroeg voor een kerststal, maar toen ik eraan begon wist ik niet hoe snel die af zou zijn. Nu is hij eindelijk af (nou ja ik zag toen ik de foto's aan het maken was nog wat losse draadjes, maar die haal ik er zo af).
Ik heb de 'kroon' van de getinte koning en de cadeau's die de koningen meenemen zelf verzonnen, en jezus en de krib heb ik zelf ontworpen naar het idee van de kerststal van kristel krukkert.
Ik ben tevreden.
foto

foto
Maria, Josef en Jezus
foto
De herder met het schaap en de ezel
foto
De drie koningen
foto
De engel

Roosjes
Made by: Leonie

Terwijl ik met heel veel dingen tegelijk bezig ben, ben ik toch maar aan iets nieuws tussendoor begonnen. Leuk om tussendoor te maken en snel klaar, dat was het motto. Hier het resultaat:
foto

Favrielle
Made by: Marloes

We waren op zoek naar de kerststal van Gourmet grochet op hun site kwamen we Favrielle doll tegen. Ik was meteen verliefd op het popje en heb hem dan ook in mijn lievelingskleur gehaakt roze...
foto

foto
Favrielle in groen tinten.

Puppy kussen
Made by: Leonie

Deze knuffel, waarvan de buik gemaakt is in de vorm van een kussen hebben Marloes en ik samen gemaakt. Misschien geeft Marloes deze binnenkort als kraamcadeau weg.
Het patroon is gratis hier te vinden: http://fiberdoodles.blogspot.com/2011/06/pillow-pal-puppy.html
foto

Rammelaar
Made by: Leonie

Deze rammelaar heeft Leonie gemaakt als kraamcadeau. Misschien komen er nog oren aan.
Vind jij dat er oren aan moeten komen, meld het dan even in ons gastenboek
foto

Muismobiel
Made by: Marloes

Deze muismobiel heeft Marloes gemaakt. Misschien wordt deze binnenkort vergeven als kraamkado
foto

Muismobiel
Made by: Leonie

Na ruim 2 maanden is de muismobiel eindelijk af!
foto

foto

Joe
Made by: Leonie

Hier mijn nieuwe aanwinst: Joe van Kristel Krukkert
foto

Kangoeroe
Made by: Marloes & Leonie

Marloes en ik kwamen een leuke gehaakte kangoeroe tegen op het internet, waar verder geen patronen van bestaan. Er was dus maar één manier om toch zelf zo'n leuke kangoeroe te maken en dat was om er zelf een te ontwerpen. Dus gewapend met haaknaald en draad zijn we samen aan de slag gegaan. Marloes heeft het lijf, de armen, staart en voorpoten ontworpen en Leonie de kop, oren en heup (en heeft het streepgedeelte van het lijfje gehaakt). De heup was echt een karwei om die goed te krijgen maar het resultaat mag er zijn na 2 weken ploeteren. De kangoeroe is bijna 30 cm lang!
Er komt nog een kleine kangoeroe in de buidel, maar die moet nog even wachten.
foto

Konijn
Made by: Leonie
foto

foto

All-stars schoentjes
Made by: Marloes
foto

foto

Karel
Made by: Leonie

Karel, de kikker. Dit vind ik de leukste knuffel die ik tot nu toe heb gemaakt.
foto

Roosje
Made by: Leonie

Ik was meteen verliefd op dit prachtige meisje. Ze is iets anders geworden dan gehoopt, maar nog is ze mooi. Bij deze: Roosje (ook van Kristel Krukkert).
foto

Keesje
Made by: Leonie

Keesje de eend. Hij heeft eigenlijk in verhouding grotere poten, maar het oranje draad was iets dunner waardoor ze in verhouding kleiner zijn geworden.
foto

Tweede vogelmobiel
Made by: Marloes

Deze tweede vogelmobiel is gemaakt als kraamcadeautje. Het kindje is nog niet geboren, maar toch is de vogelmobiel al bij de toekomstige moeder. Volgens mij was ze er blij mee!
foto

Vogelmobile
Made by: Marloes

Nadat het haakvirus Leonie had aangestoken, werd ik (Marloes) er ook mee aangestoken..... In een haakboekje vonden we het patroon van de vogelmobile... We waren gelijk verkocht! Het eerste exemplaar is af! Ik ben erg tevreden met het eindresultaat!
foto

foto

foto

Vera
Made by: Leonie

Vera, het varken. Eigenlijk is ze een feestvarken met taart en feestmuts, maar die heeft ze nog niet. Dit is ook een patroon van Kristel Krukkert
foto

Ior
Made by: Leonie

Hier Ior, die eigenlijk Gonzales heet. Deze mexicaanse ezel moet nog even wachten op zijn sombrero, want deze moet vanuit mexico over komen...
De sombrero is eindelijk gearriveerd, dus nu hieronder ook Ior met sombrero.
foto

foto

foto

foto

Zoey
Made by: Leonie

Zoey, de zebra. Wederom een patroon uit een van de boekjes van Christel Krukkert. Relatief makkelijk om te haken, alleen bij de manen kan je door de haren de steken bijna niet zien. Één voordeel hiervan is dat je het ook niet ziet als je een foutje maakt;)
foto

foto

Sara
Made by: Leonie

Sara de koe, staat ook wel bekend als monique de koe. Met haar mooie groene ogen, vind ik haar erg lief geworden (en ik geloof dat er meer zijn hier in huis).
foto

foto

Guusje
Made by: Leonie

Guusje de giraffe, wederom een beestje uit een boekje van Kristel Krukkert. Je kan je lekker uitleven met de vlekken op het lijf maken, eentje hier, eentje daar en nu is die klaar;). Nu ga ik snel beginnen aan zoey, maar het kan nog wel even duren, voordat zoey af is.
foto

Evert en Evelien.JPG
Made by: Leonie

Nadat ik voor mijn verjaardag (aug 2010) een boekje met amigurumi's haken heb gekregen, ben ik aan het haken geslagen. Het ene na het andere boekje is gekocht en hier volgen een aantal van deze leuke gehaakte beestjes.
Marloes is in middels ook aan het haken geslagen en is nu druk bezig met een kerststal.

Deze egels komen uit het boekje dierenvriendjes haken van Christel Krukkert (de boekjes van Christel Krukkert zijn erg duidelijk en er staan enorm leuke beestjes in, kortom een aanrader)
foto

Kerststal
Made by: Marloes

Hier het begin van de kerststal van Marloes. 2 koningen, Maria, Jozef en het kindje Jezus zijn al af.
foto

Betty
Made by: Leonie

Betty. Officieel voor Marloes gemaakt, maar die moest 'm weer inleveren omdat ik betty zelf te leuk vind. Maar eerlijk is eerlijk, Marloes heeft in ruil voor Betty Evert en Evelien gekregen. Betty komt uit het boekje gehaakte beestenboel van Christel Krukkert
foto

foto

Floortje
Made by: Leonie

Floortje, mijn schaapje. Het was even zoeken naar wat harig garen waarbij je wel goed de steken kan zien maar dan heb je ook wat. Ik had Floortje liever nog wat hariger gezien, maar ze is toch leuk zo.
Floortje komt ook uit gehaakte beestenboel van Christel Krukkert
foto

foto

Pip
Made by: Leonie

Pip, de pinguin gemaakt voor het winter thema bij Marloes in de klas. Uit het boekje dierenvriendjes haken van Christel Krukkert
foto

Damens Kakelbont
Made by: Leonie

De damens Kakelbont zijn ideaal om van restjes garen te maken. Er zijn ook nog leuke honden om van de restjes te maken, maar die komen later als ik weer wat restjes heb. Deze damens komen uit het boekje Vrolijke beestjes haken van Rina Soffers
foto

Sleutelhangers
Made by: Marloes & Leonie

Hier wat gehaakte sleutelhangers. De kikker heb ik gemaakt nadat ik een leuk patroon op internet had gevonden. De uil is een eigen ontwerp, met inspiratie van het internet en de octopus komt uit het boekje lieve diertjes zelf haken van Ana Paula Rimoli.
Het konijntje is in opdracht gemaakt. Deze vind ik zo goed gelukt dat ik nu bezig ben met een sleutelhanger voor mezelf.
foto

foto

foto

foto